پارک جنگلی مره خونی سردورد

پارک جنگلی مره خونی سردورد

پارک «مره خونی» سردرود از جمله پارک ها و جاذبه های طبیعی دیدنی در استان به شمار می رود. این پارک در سال های نه چندان دور یکی از ده ها چشمه و استخری سردرود به شمار می رفته، که امروزه با تبدیل آن به پارک طبیعی از جمله مکان های زیبا و دیدنی این شهر بحساب می آید. وجود چشم اندازهای بکر طبیعی و اقدامات عمرانی صورت گرفته در سال های اخیر از سوی شهرداری، به زیبائی های خدادادی آن افزوده است . این پارک از نظر موقعیت جغرافیائی، در قسمت جنوب شرقی سردرود و پایین دست قله های «گیرده بوتون» و «مصلی» قرار گرفته و چسبیده به قلعه تاریخی و سه هزار ساله سردرود «نارین قلعه» است.

آدرس :آذربایجان شرقی – سردرود جنوب شرقی سردرود، خیابان مرخونی

پارک «مره‌خونی» سردرود از جمله پارک‌ها و جاذبه‌های طبیعی دیدنی کشور به شمار می‌رود. این پارک در سال‌های نه چندان دور یکی از ده‌ها چشمه و استخری سردرود به شمار می‌رفت که امروزه با تبدیل آن به پارک طبیعی از جمله مکان‌های زیبا و دیدنیتبریز بحساب می‌آید.
 
وجه تسمیه مره خونی در سردرود

در خصوص معنی و وجه تسمیه مره‌خونی، آنچه مسلم است وجود تغییرات آوایی در نام آن است که در گذر زمان و به مرور صورت گرفته است. به احتمال زیاد نام اولیه و اصلی آن در گذشته‌های دور «مارخانی» و یا «ماره خانی» بوده است. صاحب کتاب «روضه اطهار» -ملا محمد حشری تبریزی– نیز در قرن یازدهم هجری از آن «ماره خونی» نام برده است. طابق آنچه در فرهنگ لغات از آن جمله فرهنگ «انندراج» و «برهان قاطع» آمده است «ماره» و «مار» مخفف کلمه مادر بوده و «خوانی» نیز در معنای چشمه و آب حوض و نیز چاه آمده است. مطابق این تعاریف، ماره‌خوانی یا مارخوانی به معنای چشمه مادر و یا مادر چشمه‌ها می‌باشد که منشا گرفته از «آنا هیتا» -خدای آب- و مکتب میتراایسم و آیین مهر پرستی و مهر دینی است، و همانگونه که گفته شد به مرور زمان تغییرات آوایی روی آن صورت گرفته و امروزه به شکل «مره خونی» مورد استعمال قرار می‌گیرد. شاید از علل جایگاه این قنات و استخر به عنوان چشمه مادر، به سبب بزرگی و میزان آب دهی آن در قیاس با چشمه‌های اطراف (کند چشمه سی و بالا گول) بوده باشد. علل دیگر وجود «نارین قلعه» به عنوان قلعه حفاظتی تارماکیس –تبریز کنونی– در جوار آن باشد که به آن اهمیت بیشتری بخشیده و آن را حیاتی‌تر از بقیه قنات‌ها کرده بوده است. با این احتمال اطلاق چشمه مادر به این قنات، چندان هم دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

 
 
موقعیت روی نقشه
 

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.