تكیه ابوالمعالی كلباسی

تکیه کلباسی (ابوالمعالی)
Tekiye-kalbasi.jpg
نام تکیه کلباسی (ابوالمعالی)
کشور  ایران
استان استان اصفهان
شهرستان اصفهان
اطلاعات اثر
کاربری تکیه
دیرینگی دوره قاجار
دورهٔ ساخت اثر دوره قاجار
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت ۹۰۹۷
تاریخ ثبت ملی ۱۰ خرداد ۱۳۸۲

تکیه کلباسی (ابوالمعالی) مربوط به دوره قاجار است و در اصفهان، خیابان فیض، پشت تکیه جهانگیرخان قشقایی، کوچه کوله پارچه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در سال ۱۳۱۵ مقارن با سلطنت مظفرالدین شاه قاجار و مرگ میرزا ابولمعالی کلباسی ، تکیه ای با نام این عالم در تخت فولاد اصفهان بنا گردید. بقعهی میان تکیه توسط حاج میرزا احمد ملاباشی ، داماد و شاگرد این عالم بزرگ بنا شد. عالم فاضل و فقیه کامل محقق، عابد زاهد متقی میرزا ابوالمعالی کلباسی، متولّد ۱۲۴۷ ق در اصفهان،‌ و از اکابر مجتهدین و اعاظم فقها و مؤلفین که در زهد و تقوی و اعراض از دنیا بی نظیر بوده است. پدرش مرحوم آیت الله حاجی محمدابراهیم کرباسی (متوفی ۱۲۶۱ ق) یکی از علمای بزرگ جهان تشیع،‌ فقیه و اصولی نامدار قرن سیزدهم هجری بود. میرزا ابوالمعالی، تحصیلات مقدماتی خود را نزد آقا سید محمدباقر دهکردی فرا گرفت؛ اما دو استادی که بیشترین تأثیر را در شکل گیری شخصیت ابوالمعالی،‌ داشته اند علاّمه میرسیدمحمد شهشهانی و علاّمه میرسید حسن مدرس بوده اند. میرزا ابوالمعالی، همچون پدرش حاجی کرباسی و نیز دو استاد بزرگوارش سید مدرس و سید شهشهانی، علاوه بر مقام بلندی که در علوم اسلامی و تدریس و تألیف در این معارف داشت، از جایگاه ویژه ای نیز در اخلاق و زهد و تقوی برخوردار و در فضایل انسانی و مکارم اخلاقی، مدارج بالایی را پیموده بود. عالم فاضل و فقیه کامل محقق، عابد زاهد متقی میرزا ابوالمعالی کلباسی، متولّد ۱۲۴۷ ق در اصفهان،‌ و از اکابر مجتهدین و اعاظم فقها و مؤلفین که در زهد و تقوی و اعراض از دنیا بی نظیر بوده است. پدرش مرحوم آیت الله حاجی محمدابراهیم کرباسی (متوفی ۱۲۶۱ ق) یکی از علمای بزرگ جهان تشیع،‌ فقیه و اصولی نامدار قرن سیزدهم هجری بود. میرزا ابوالمعالی، تحصیلات مقدماتی خود را نزد آقا سید محمدباقر دهکردی فرا گرفت؛ اما دو استادی که بیشترین تأثیر را در شکل گیری شخصیت ابوالمعالی،‌ داشته اند علاّمه میرسیدمحمد شهشهانی و علاّمه میرسید حسن مدرس بوده اند.

میرزا ابوالمعالی، همچون پدرش حاجی کرباسی و نیز دو استاد بزرگوارش سید مدرس و سید شهشهانی، علاوه بر مقام بلندی که در علوم اسلامی و تدریس و تألیف در این معارف داشت، از جایگاه ویژه ای نیز در اخلاق و زهد و تقوی برخوردار و در فضایل انسانی و مکارم اخلاقی، مدارج بالایی را پیموده بود.تکیه کلباسی (ابوالمعالی) مربوط به دوره قاجار است و در اصفهان، خیابان فیض، پشت تکیه جهانگیرخان قشقایی، کوچه کوله پارچه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.برخی مشاهیر مدفون در تكیه: شیخ محمد حسین اشنی ، حاج شیخ نورالدین الاشنی ، موسی شیخ الانصار ، مهدی نوایی، آقاجان کاشی پز، آیت ا… مقتدائی ، سید حسن کاشی ، ابوالمهدی کلباسی

موقعیت روی نقشه

 

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.