غار آق بلاغ

غار آق بلاغ

فاصله از شهر تبریز : ۱۳۵ کیلومتر _ کیلومتر ۱۰ جاده قره چمن – هشترود

فاصله دهانه غار از محل پارک ماشین نرسیده به ابتدای روستا: ۳۰۰متر

ارتفاع غار از سطح دریا : ۲۰۱۰ متر

ارتفاع روستا از سطح دریا : ۱۹۵۰ متر

 

شرح مختصر ار تاریخچه غار :

اين غار در قسمت جنوبي روستاي قره چمن از توابع شهرستان بستان آباد واقع شده و از نوع غارهاي استلاكتيت است. عرض دهانه  غار حدود ۲ متر است و دسترسي به آن از روستاي قره چمن امكان پذير است. غار زيباي آغ بولاق مورد توجه و بازديد كوهنوردان علاقه مند است.

از مکانهای دیدنی و بکر روستای آقبلاغ (آغبلاق) دامنه های سرسبز و چشم انداز زیبا – آب و هوای صاف و تمیز – آب معدنی روستای آقبلاغ که از داخل غار بیرون می آید. می باشد

غار آقبلاغ:

آدرس کامل غار اقبلاغ : ایران- آذربایجان شرقی – مابین هشترود و قره چمن – روستای آقبلاغ مهمان – ورودی روستای اقبلاغ – در بالای کوه کچل (کچل داغ)

در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان هشترود در قسمت جنوبی روستای آقبلاغ از سلسله ارتفاعات منفرد روبروی ارتفاعات بز غوش  قرار دارد .

این غار در ارتفاع ۲۰۱۰متر از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است در فصل بهار و تابستان چشم انداز طبیعی و زیبای منطقه به حدی دیدنی و جذاب است که روح هر بیننده از دیدن آن شاد میگردد .

در داخل اطاقک غار چندین قبر حفاری شده توسط افراد غارتگر اموال فرهنگی و استخوانهای پوسیده مردگان و ظروف شکسته سفالی نمایان است اجساد مردگان را مثل اینکه در داخل کوزه های سفالی دفن کرده بودند .

عرض دهانه  غار حدود ۲ متر می‌باشد و دسترسی به آن از این روستا امكان پذیر است. غار زیبای آغ بولاق مورد توجه و بازدید كوهنوردان علاقه‌مند است و از نوع غارهای استلاكتیت است.وتا حالا هیچ کس نتوانسته به انتهای غار برود چون در داخل غار سالنهای متعددی وجود دارد

طبق نظر کار

شناسان میراث فرهنگی ظروف مربوط به دوره اشکانیان و مطالعات باستانشناسی در آن دوره مردگان را با لوازم تدفین در تابوتهای سفالی دفن کرده بودند.

در قسمت پایینی کوه قبرستان روستا واقع گردیده و کنار جاده اصلی قرار گرفته است.

در سالهای اخیر اقداماتی از قبیل لایروبی و باز کردن دهانه  غار از نیم متر به دو متر و ایجاد پارکینگ در پایکوه و تبلیغ در صدا وسیما انجام گرفته ولی با توجه به ارزش غار آهکی آقبلاغ جوابگو نیست.
افسانه غار آقبلاغ – بستان آباد

افسانه ای از قدیم وجود دارد که حاکی آز آن است که در قدیم یک راس گاو به داخل غار می رود و پس از هفت سال با هفت گوساله یا گاو از غار بیرون می آید که به نظر من افسانه ای بیش نیست چون اولا دهانه  غار احتمالا در قدیم هم تنگ بوده و تا چندین سال قبل که آنرا با انفجار دینامیت بزرگش کردند. دوماً در داخل غار غذا برای هفت گاو وجود ندارد . سوماً یک گاو ماده نمی تواند بدون وجود گاو نر تولید مثل کند که این گاو هفت بچه را بدون گاو نر بدنیا آورده است.

همچنین این غار در قدیم به عنوان پناهگاهی برای بلایای طبیعی و انسانی به شمار می آمد.

منبع: mik7318.blogfa.com

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.