موزه هنرهای تزئینی و معاصر اصفهان

موزه هنرهای تزئینی و معاصر اصفهان
Isfahan Museum of Contemporary Art.jpg

موزه هنرهای معاصر اصفهان
نام موزه هنرهای تزئینی و معاصر اصفهان
کشور  ایران
استان اصفهان
شهرستان اصفهان
کاربری کنونی موزه
دورهٔ ساخت اثر صفويه
اطلاعات بازدید
شماره تلفن ‎۰۳۱۳۲۲۲۹۱۲۱

گنجینهٔ هنرهای تزئینی اصفهان و موزه هنرهای معاصر اصفهان دو موزه کنار هم در اصفهان هستند.

این مجموعه شامل مجموعه‌ای از آثار هنری در زمینه‌های متفاوت است که امروزه در عمارت رکیب‌خانه (که در قدیم‌الایام کاخ چهارباغ در آن مستقر بود) نگهداری می‌شود و نمایشگاه‌های مختلفی نیز به مناسبت‌های گوناگون در موزه بر پا می‌گردد که اکثر آن‌ها در زمینهٔ هنرهای اسلامی همچون خوشنویسی و نقاشی قهوه‌خانه‌ای و… هستند.

این موزه‌ها در خیابان استانداری قرار دارند.

 

آدرس :

خيابان استانداري روبروي دانشگاه پرديس

 

پیشینه

ساختمان موزه بنایی است مربوط به دوره صفویه که در نزدیکی چهلستون و مرکز شهر اصفهان قرار دارد. این ساختمان در زمان حکومت قاجار تجدید بنا گردیده و مسعود میرزا ظل‌السلطان حاکم وقت اصفهان آنجا را محل سکونت خود قرار داد. در زمان پهلوی نیز به عنوان ساختمان استانداری مورد استفاده قرار می‌گرفت.

با انتقال استانداری اصفهان به محل جدید این عمارت که تقریباً مخروبه شده بود به همت شهرداری اصفهان مرمت و در بعضی موارد بازسازی کامل گردید و به موزه هنرهای معاصر اصفهان تبدیل شد؛ و در اسفند ماه ۱۳۷۳ رسماً مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این عمارت زیبا در دو طبقه بنا شده و دارای ۶ سالن نمایشگاهی، کتابخانه، امور اداری و سالن اجتماعات می‌باشد.

بخش‌های گنجینه

در حال حاضر این گنجینه با فضائی به مساحت ۲۶۰۰ متر مربع و حدود ۱۲۰۰ متر فضای نمایشگاهی با در بر گرفتن هفت بخش دائمی صدها اثر نفیس هنری را برای بازدید عموم عرضه کرده‌است. ۷ بخش این موزه عبارت است از:

  • بخش خط و کتابت
  • آثار لاکی و روغنی
  • دستبافته‌ها و رودوزی‌های سنتی
  • نگارگری
  • آثار فلزی
  • آبگینه، سفال و چینی
  • آثار چوبی

خط و کتابت

بخش کتابت مجموعه‌ای از قطعات خوشنویسی اوراق و مجلدات قرآن کریم، احادیث، کتب ادعیه و اشعار است که به‌وسیله هنرمندان و خوشنویسان نامدار و بلند آوازه همچون محمد صادق خوانساری، میرعلی هروی و محمد هاشم لؤلؤ اصفهانی کتابت شده‌است.

آثار لاکی و روغنی

بخش آثار لاکی مجموعه زیبایی از انواع اشیاء لاکی مذهب، قلمدان‌ها، جای طومار، قاب‌های آئینه، تراز و جلد آلبوم و… است که از استادان بزرگی همچون آقا صادق میرزا بابای شیرازی سمیرمی، فتح الله شیرازی و آقا نجفعلی اصفهانی به یادگار مانده‌اند و با نقوش مختلف گل و مرغ، تک چهره، صورت‌سازی، ترنج و سر ترنج شکارگاه زینت یافته‌اند.

دست‌بافته‌ها

در این بخش منسوجات متنوع و کم نظیری از نمونه‌های آثار دورهٔ صفوی تا قاجار به نمایش گذاشته شده‌اند. قلمکارهای ساخت اصفهان و قالیچه‌های معروف «بشریت» و «شکار چرخ» که طراح آن‌ها مرحوم عیسی بهادری است از دیگر آثاری است که در این موزه به نمایش گذاشته شده‌اند.

نگارگری

در بخش نگارگری آثار نگارگری ایرانی در سبک و شیوه‌های مختلف به نمایش درآمده‌اند که از آن جمله می‌توان مینیاتورهای هرات، اصفهان، تبریز و تک چهره‌های قاجاری را بر شمرد. تابلو ارزشمند و نفیس «چوگان» اثر استاد حاج میرزا آقا امامی اصفهانی که به شیوهٔ سوخت و معرق و مینیاتور روی چرم خلق شده از آثار جالب این بخش است.

 

موقعیت روی نقشه:

 

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.