دره لیقوان

دره لیقوان

لیقوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان میدان‌چای بخش مرکزی شهرستان تبریز واقع شده‌است.

دره سبز لیقوان با آب و هوای کوهستانی و خنک و آب گرم معروفی که دارد، مهم ترین بهانه ای است که باعث شده به این منطقه لقب دره بهشت را بدهند. آب گرم لیقوان که از تغییرات زیرزمینی و بقایای آتشفشان خاموش کوه های سهند به وجود آمده است،در مجموع چند رودخانه را تشکیل می دهد و در کنار همین رودخانه آب‌های گوارایی از دل زمین می‌جوشد که به دلیل شرایط اقلیمی یکی از بهترین و غنی‌ترین آب‌های معدنی این سرزمین است. در پای همین رودخانه چند کوه استوار و باصلابت نیز وجود دارد که همان رشته کوه‌های سهند است که نامش میان کوه‌های ایران‌زمین نگین سبزی است.

پوشش گیاهی بی نظیر این منطقه و وجود گیاهان دارویی با خواص زیاد از جمله پونه، بابونه، قارچ و… منجر شده علاوه بر استفاده مردم محلی از این گیاهان دارویی از شیر گوسفندان این منطقه به دلیل استفاده از همین پوشش گیاهی پنیر سفید ، تمیز و خوشمزه ای به عمل بیاید که به صراحت می توان گفت در خاورمیانه بی نظیر است و شهرت پنیر لیقوان به دلیل همین خاصیت بی نظیر است.
دره ليقوان( لوان دره سی) یکی دیگر از جاذبه های این روستاست که به دليل داشتن رودخانه و انواع چشمه ها و جنگل ها و درختان و طبیعت بکر، یکی از معروف ترین تقرّجگاه های اطراف تبریز و از مهمّ ترین قطب گردشگری استان به شمار می رود. این درّه در شرق روستاي سفيده‌خوان قرار دارد. رودخانه‌ی لیقوان‌چایی با عبور از میان این دره باعث به وجود آمدن تفرجگاهی بسیار زیبا و نیز عمل‌آوری مرغوب‌ترین پنیر خاورمیانه شده است. حواشي ليقوان چاي که از دامنه‌هاي شمالي رشته کوه سهند سرچشمه مي‌گيرد،چشمه سارهاي متعددي از دره‌هاي شرقي و غربي ليقوان به آن مي‌پيوندد و رودخانه پرآبي را تشکيل مي‌دهند، جريان رودخانه از جنوب به شمال است و اراضي روستاهاي سفيده‌خوان،لیقوان،بیرق و هروی و… را آبياري مي‌کند. حواشي سرسبز اين رودخانه تفرجگاه بهاري و تابستاني مردم تبريز و ديگر گردشگران است. کشتزارهاي سرسبز و باغ‌هاي ميوه هر ساله به خصوص در تابستان هزاران نفر از دوست داران طبيعت را به اين دره باصفا جذب مي‌کند.

برای دیدن لیقوان باید به آذربایجان شرقی سفر کنید و در ۳۶ کیلومتری جنوب تبریز این روستا را ببینید که در کنار رودخانه مهران رود و کوه های سر به فلک کشیده سهند جا خوش کرده است. جاده ارتباطی لیقوان- تبریز از مسیر «دروازه تهران» شهر تبریز شروع می شود و بعد از گذر از شهر باسمنج و روستاه های هروی (هربی) بیروق (بره) به روستای لیقوان می رسد. یادتان باشد که دره لیقوان بین تمام دره های استان آذربایجان شرقی تنها جایی است كه امكان ارائه خدمات و پذیرایی از مسافران را دارد.

منابع: باشگاه خبرنگاران جوان – تبیان

1 نظر

  1. حسين مرادي

    سلام دره ليقوان محلي است كه علما شمشير پادشاهي را بر كمر ناصرالدين شاه بستند . وي در آن جا مشغول شكار بوده كه قاصدي از تهران خبر فوت محمد شاه را برايش مي آورد . تفصيل مطلب در كتاب زندگي صدر الاشراف صفحه ۱۰۲

    پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.