بقعه بایزید بسطامی

بقعه بایزید بسطامی

این بقعه هر سال با شروع سال نو ، آغاز تعطیلات نوروزی و ورود میهمانان این ایام به این شهر ، پذیرای هزاران گردشگر این شهرستان است.
بقعه هشت ضلعی بایزید بسطامی در قرن نهم هجری قمری در ۱۰ کیلومتری غرب هشترود و در روستای ˈعزیز کندیˈ واقع شده که اهالی محل به آن مقبره شیخ بایزید بسطامی می گویند و معماری آن شبیه به گنبد سرخ مراغه و گنبد علویان در همدان است.
روستای عزیزکندی به لحاظ واقع شدن این اثر تاریخی در آن مورد توجه گردشگران قرار گرفته و با داشتن ۸۵ خانوار و حدود ۴۵۰ نفر جمعیت، در ایام تعطیلات نوروزی گردشگران و علاقه مندان زیادی را به سوی خود جلب می کند.
این روستا دارای اقتصاد معیشتی کشاورزی توام با دامداری سنتی بوده و از نظر آب و هوا همانند بقیه نقاط این شهرستان معتدل کوهستانی بوده و رودخانه کلقان چای تنها رودخانه دایمی این روستا در جنوب آن جریان دارد.
بقعه بایزید بسطامی در ضلع غربی روستا و متصل به آن واقع شده که دارای قطر داخلی ۵/۴متر و قطر خارجی ۵/۶ متری بوده و طول هر ضلع آن ۲۴۷ سانتیمتر بوده و دارای گنبد و تزئینات داخلی گچ کاری است.
نمای خارجی این بنای تاریخی آجری بوده که بازسازی شده و به لحاظ عدم اتصال آجرهای نما به بدنه اصلی در اثر مرور زمان بخشی از قسمت های آن از بدنه جدا شده و فرو ریخته است.
بنیان برج بر روی شش ردیف سنگ تراش منظم به ابعاد ۲۶×32 سانتیمتر استوار شده که بر روی هم دو متر ازاره سنگی را تشکیل می دهد.
این بقعه توسط بایزید بسطامی احداث شده و این فرد دارای شهرت خاصی در منطقه بوده و رفتار و گفتارش در همه مردان راه حق تأثیر داشت.
 با توجه به اهمیت بسطامی ، داستان‌ها و سخنان او بیش از هر صوفی و عارفی در کتب صوفیه و عرفا آمده و بویژه در آثار منظوم عرفانی عطار نیشابوری و مثنوی مولوی بیشتر جلوه‌گر است.
 فریدالدین عطار در تذکره الاولیا ، ۵۶ صفحه را به ذکر شرح حال و اقوال بایزید اختصاص داده و این مقدار تفصیل در این کتاب درباره صوفی و عارفی دیگری نوشته نشده است.
بایزید از خاندان موبدان عالم ، زاهد ، متقی ، حافظان و ناقلان علوم ایرانی مربوط به دوران قبل از اسلام بود.
شهرستان هشترود با حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت در جنوب شرقی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

ایرنا

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.